STRÖMAX-GMF – регулационен вентил за мерење на диференцијален притисок со рамно седиште

4218GMF

STRÖMAX-GMF – регулационен вентил за мерење на диференцијален притисок со рамно седиште

STRÖMAX-GMF – Регулациски вентил за мерење на диференцијален притисок со мерни вентили, прав модел

Регулациски вентил за мерење на диференцијален притисок со рамно седиште, со прирабница. Куќиштето направено од лиено железо GJL 250 по EN 1561, прирабница по EN 1092, PN 16; Должина на основата OENORM EN-558-1, основна серија 1, сино лакирано. Горен дел (капак) на вентилот од месинг. Вретено без зголемување, вретено со заптивка со двоен О-прстен. Два мерни вентила (1 0284) се вградени покрај рачното тркало. Заптивка отпорна на топлина и трајно еластична. Со четири дупки Rp 3/8 со чепови за затворање. Славини за празнење 276, потребно е посебно да се нарачаат.

Broj artiklaDNkvsPakovanje
1 4218 43 25 11,53 1
1 4218 44 32 16,6 1
1 4218 45 40 28,6 1
1 4218 46 50 37,84 1
1 4218 47 65 60,3 1
1 4218 48 80 67,8 1
1 4218 49 100 99,55 1
1 4218 50 125 186,58 1
1 4218 51 150 279,05 1

Radni uslovi

  • Max. radna temperatura do DN 32: 130 °C; od DN 40: 110 °C
  • Max. radni pritisak 16 bar

Kvalitet vode za sisteme grejanja prema ONORM H 5195.

KAT_STR_SIFRA
1421843
1421844
1421845
1421846
1421847
1421848
1421849
1421850
1421851